On Wheels Gent

Wat

Ben je een sporter met een fysieke beperking die zin heeft in een uitdagende, sportieve dag?
Plaats dan 19 mei 2019 met stip in jouw agenda. To Walk Again organiseert samen met de Gentse Sportdienst in de Blaarmeersen een sportdag voor jong en oud met initiaties in verschillende sporten.

Activiteiten:

  • Tennis: In de indoorhal maak je kennis met rolstoeltennis en leer je de knepen van het vak.
  • Kajak*: In een tweepersoonskajak veroveren we de waters in de Blaarmeersen. Hopelijk hou je er geen nat pak aan over!
  • Klimmen: Klimmen is een sport die de combinatie van concentratie, vaardigheid en uithouding vereist. Ervaren begeleiders zullen je helpen tijdens deze initiatie indoor klimmen.
  • Kin-ball: 3 ploegen van 4 spelers betwisten elkaar met een grote bal. Het doel van het spel is het serveren van de bal aan een van de twee tegenpartijen, op zulke manier dat de ploeg hem niet kan opvangen voor hij de grond raakt. Ga jij de uitdaging aan op één van de buitenterreinen op de Blaarmeersen?
  • Squash: Squash is een racketspel dat door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld en een klein beetje vergelijkbaar is met het tennisspel, althans in zoverre dat de spelers hier niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar en gebruik kunnen maken van muren.
  • Baseball: Baseball is een veldsport, gespeeld door twee ploegen die om beurten als slag- en veldpartij fungeren. Alleen het team dat aan slag is kan punten scoren. Het veld bevat vier honken. Wanneer een aanvallende speler alle vier de honken op rij is gepasseerd dan wordt er een punt gescoord. Wanneer alle honken in de eigen slagbeurt worden gepasseerd dan heet dat een homerun.

*Enkel mogelijk indien je kan zwemmen.

Waar

Sport- en recreatiepark Blaarmeersen
Campinglaan 16
9000 Gent
(bereikbaar via Zuiderlaan 13, 9000 Gent)

Wanneer

Zondag 19 mei 2019: 10u00 – 16u00

Voor wie

Jong en oud met een fysieke beperking en hun familie en/of vrienden

Kostprijs

Leden TWA Sport en Bewegen: gratis
Niet-leden: €15
Broodje: €3,40 à €4,00 (afhankelijk van het gekozen broodje)

Voor deze On Wheels-dag werken we samen met UiTPAS regio Gent. Door deel te nemen aan deze activiteit kan je punten sparen op je UiTPAS.
Gentenaars die over een UiTPAS met kansentarief beschikken, betalen 80% minder voor deze activiteit.

Meer info

014 24 65 55
activiteiten@towalkagain.be

09 266 80 00
Sportdienst@stad.gent

Inschrijvingen: